Steiger - Najstarší Slovenský pivovar

Prečo mi chutí pivo len z banskobystrického pivovaru a prečo som členom klubu Bystričan a nie súčasne aj členom brnenského klubu.

Moje zberateľské povedomie v oblasti pivovarníctva začalo pri zmene majiteľa banskobystrického pivovaru. Vtedy som sa začal zaujímať o tvz. "pivnú problematiku." Fascinovalo ma všetko, od výroby piva, cez jeho servírovanie až po jeho rôzne druhy a s tým spojené rôzne stupňovitosti, farby, chute. Najviac mi ale učarovala značka miestneho pivovaru Urpiner. O tomaký pivovar budem zbierať bolo rozhodnuté.

Zberateľstvo som začal klasicky, zbieraním tácok pri návšteve pohostinstiev. Ale to mi nestačilo. Začal som teda pravidelne navštevovať vzorkovú predajňu miestneho pivovaru. Tam sa ale dalo zadovážiť prevažne iba sklo a nejaké tie reklamné predmety. Preto som sa začal hľadať zberateľský klub v okolí. Stal som sa členom klubu Bystričan. Veľa som sa tam o zberateľstve naučil a spoznal nových ľudí, navštívil zberateľské burzy.

Popri štúdiu na vysokej škole mi žiaľ neostávala dostatok voľného času na angažovanie sa v miestnom zberateľskom klube.

Filip Haring, člen zberateľského klubu BYSTRIČAN



Zoznam článkov

Steiger - Prvý Slovenský pivovar, ešte pred objavením Ameriky